Client dosyasi bypass edilir mi? Nasil?

rctn

Level 1
Konular
2
GG Coin
198
Ticaret Değeri - 0%
0   0   0
Daha once Server-Client Source uyumu hakkinda bazi sorular sormustum ve bu private server gelistirme adimlarini anlamamda cok yardimci olmustu. O sorumu takiben farkli tip sunucu dosyalarini ve client hooklari okuyup, gelistirme sureclerinde bayagi ilerledim.

Simdi ise takildigim nokta su;
  • elimde gayet duzgun calisan bir server source var,
  • 2369 versionu ile duzgun calisan bir hook source'um da var,
  • ancak buldugum butun client dosyalari (KnightOnLine.exe) viruslu.

Bu yuzden resmi ve temiz 2369 client exe'ye hook olmak istiyorum ancak xigncode engelliyor.

Sorum su; piyasada dolasan client dosyalarinin kaynagi (benim sandigim gibi) resmi client mi? Yoksa ulasamayacagim bir source code'dan mi uretiliyor bu viruslu client'lar? Eger orjinal clienti bypass edip offsetlerini bulduktan sonra kullanmanin bir yolu varsa beni bu konuda aydinlatabilir misiniz?

Tesekkur ederim!

Merhaba,

Piyasada dolaşan client’lar, özel bir source code'dan üretilmiyor. Neredeyse tamamı resmi Knight Online client’ı baz alınarak reverse engineering ile düzenlenmiş dosyalardır.

Bu süreçte resmi KnightOnline.exe unpack edilir, XignCode’un client açılışında ve runtime sırasında yaptığı kontroller devre dışı bırakılır. Ardından server ile uyumlu olacak şekilde hook ve offset düzenlemeleri yapılır ve client tekrar pack edilir. Bu işlemler memory patch ve inline hook içerdiği için antivirus yazılımları tarafından çoğu zaman zararlı davranış olarak algılanır. Görülen uyarıların büyük bölümü bu nedenle false-positive kaynaklıdır.
KnightOnline.exe virüs hatası çözümü için bu konuya göz atabilirsiniz.

Ancak bu durum her client’ın güvenli olduğu anlamına gelmez. Özellikle ücretsiz ve kaynağı belirsiz dağıtılan bazı client’lara sonradan zararlı kod eklendiği örnekler de mevcuttur. Bu yüzden client dosyalarını körü körüne dışlamak yerine, mümkün olduğunca güvenilir kaynaklardan temin etmek daha sağlıklı olacaktır.

Resmi ve temiz 2369 client üzerine doğrudan hook atılamamasının temel sebebi XignCode’dur. XignCode, exe bütünlüğünü ve bellek üzerindeki değişiklikleri sürekli kontrol eder. Bu nedenle resmi client üzerinde klasik hook yöntemleri pratikte çalışmaz ve sürdürülebilir değildir. Private server geliştirme tarafında bu yüzden XignCode’dan arındırılmış veya bypass edilmiş client’lar tercih edilir.

Özetlemek gerekirse, piyasadaki client’lar resmi client türevidir, özel bir source yoktur ve XignCode nedeniyle resmi client + hook yaklaşımı pratik bir yöntem değildir.

Başarılar, iyi forumlar. :DuckHowdy:

Konuyu Görüntüleyenler

Geri
Üst Alt