Güneş Özütü Oran Değiştirme

tatdirivalke

Level 1
Konular
2
GG Coin
135
Ticaret Değeri - 0%
0   0   0
Discord
tatdirivalke
Merhabalar,

Güneş özütü toplam hp değeri 10.000.000 olarak gözüküyor bu oranın arttırmak için hangi dosyada değişiklik yapmalıyım.

Çözüm
Eğer sunucun text-based (txt/csv) dosyalar kullanıyorsa:

1- item_proto.txt veya item_proto.csv içinde:

Güneş Özütü (item_vnum: 27992) için satırı bul:

Kod:
27992 Güneş Özütü ... USE USE_POTION ... APPLY_MAX_HP 10000000 ...

Buradaki:
Kod:
APPLY_MAX_HP 10000000

kısmını:
Kod:
APPLY_MAX_HP 25000000

gibi istediğin değere çıkarabilirsin. (Bu örnekte 25M HP)

⚠️ Eğer başka APPLY_ değerleri varsa (örneğin APPLY_MOV_SPEED, APPLY_ATT_SPEED gibi), onları karıştırma. Sadece HP ile ilgili satırı düzenle.

2- Eğer item_proto MySQL tabanlıysa:

MySQL'e bağlan ve aşağıdaki SQL komutunu kullan:

SQL:
UPDATE item_proto SET apply_type0='APPLY_MAX_HP', apply_value0=25000000 WHERE...
Eğer sunucun text-based (txt/csv) dosyalar kullanıyorsa:

1- item_proto.txt veya item_proto.csv içinde:

Güneş Özütü (item_vnum: 27992) için satırı bul:

Kod:
27992 Güneş Özütü ... USE USE_POTION ... APPLY_MAX_HP 10000000 ...

Buradaki:
Kod:
APPLY_MAX_HP 10000000

kısmını:
Kod:
APPLY_MAX_HP 25000000

gibi istediğin değere çıkarabilirsin. (Bu örnekte 25M HP)

⚠️ Eğer başka APPLY_ değerleri varsa (örneğin APPLY_MOV_SPEED, APPLY_ATT_SPEED gibi), onları karıştırma. Sadece HP ile ilgili satırı düzenle.

2- Eğer item_proto MySQL tabanlıysa:

MySQL'e bağlan ve aşağıdaki SQL komutunu kullan:

SQL:
UPDATE item_proto SET apply_type0='APPLY_MAX_HP', apply_value0=25000000 WHERE vnum=27992;

Eğer HP değeri apply_type1 veya apply_type2 kısmındaysa, önce kontrol etmek için şu sorguyu kullan:

SQL:
SELECT vnum, apply_type0, apply_value0, apply_type1, apply_value1, apply_type2, apply_value2 FROM item_proto WHERE vnum=27992;

3- Son olarak:
  • Txt kullanıyorsan, item_proto.txt dosyasını düzenledikten sonra şifreleme aracıyla yeni item_proto oluşturup serverına at.
  • MySQL kullanıyorsan değişiklikten sonra serverı yeniden başlatman yeterli.
  • Bu işlem için item_list.txt dosyasında herhangi bir değişiklik yapmana gerek yok.

Özetle Yapılacaklar:​

1. Server tarafında yaptığın değişikliği, client’ın item_proto dosyasına da aynı şekilde uygula.
    • Txt tabanlıysa: item_proto.txt dosyasındaki APPLY_MAX_HP değerini yükselt.
    • Şifrele ve client klasöründeki pack içindeki item_proto dosyasını değiştir.
  2. item_desc.txt ya da benzeri açıklama dosyası varsa (bazı clientlerde eşya açıklamaları orada da yazılı olur), HP miktarı yazıyorsa orayı da düzenle.

Çözüm
Dediğiniz gibi sorunu çözdüm, /share/conf içerisinde item_names ve item_proto dosyalarını sunucu içinde düzenlendim zaten isim aynı kalacağı için names dosyasında değişiklik yapmadım item proto txt dosyasındaki değeri değiştirip, iki dosyayı dump proto ile kapatıp client local e geri attım cpp dosyalarında değişiklik yapmadan güneş özütünü bi nevi sınırsız yaptım, yol gösterdiğiniz için teşekkürler. @Aethre

Dediğiniz gibi sorunu çözdüm, /share/conf içerisinde item_names ve item_proto dosyalarını sunucu içinde düzenlendim zaten isim aynı kalacağı için names dosyasında değişiklik yapmadım item proto txt dosyasındaki değeri değiştirip, iki dosyayı dump proto ile kapatıp client local e geri attım cpp dosyalarında değişiklik yapmadan güneş özütünü bi nevi sınırsız yaptım, yol gösterdiğiniz için teşekkürler. @Aethre
Rica ederim başarılar dilerim :DuckHowdy:

Geri
Üst Alt