Metin2 Tarihinin En Kötü GM’i Sizce Kimdi?

Aethre

www.pvpers.gg
Konular
424
GG Coin
21,193
Ticaret Değeri - 100%
1   0   0
Discord
pvpers.gg
MMO tarihimizde iyi GM’ler olduğu kadar, oyuncuların nefretini kazanmış, skandallara imza atmış GM’ler de oldu.
Özellikle Metin2’de bir yetkili, iddialara göre panelden item üretiyor, bu itemleri piyasada satıyor ve bu yolla ciddi miktarda para kazanıyordu.

O dönem birçok oyuncu bu durumu forumlarda ve YouTube kanallarında ifşa etmeye çalıştı ancak paylaşılanlar hızla siliniyordu.
Bir kısım oyuncu ise bunun rakiplerin kara propagandası olduğunu iddia etti.

💬 Soru size:
  • Sizce bu olay gerçek miydi yoksa şehir efsanesi mi?
  • Sizin tanık olduğunuz “kötü GM” vakaları var mı?
  • GM’lerin yetkilerini kötüye kullanmasını engellemek için neler yapılmalı?

📝 Not: Lütfen özel şahıs isimleri veya kişisel hakları ihlal edecek bilgiler paylaşmayın.
Konu tamamen tartışma ve nostalji amaçlıdır.

başlığı okur okumaz damladım abi bence şu imam olan GM en sıkıntılı GMydi sanırım sende ondan bahsediyorsun :D
baya mal varlığına ulaşmış diyorlardı villa alacak kadar...
ben doğru olabileceğini düşünüyorum şu an bile hala metin2 de çok ticaret dönüyor
diğer eski mmo oyunları yeni oyuncu kazanamazken metin2 oyuncu kazanmaya devam ediyor bu sebepten arka planda GMlerin para kazanmak için item üretip satabileceğini düşünüyorum...

başlığı okur okumaz damladım abi bence şu imam olan GM en sıkıntılı GMydi sanırım sende ondan bahsediyorsun :D
baya mal varlığına ulaşmış diyorlardı villa alacak kadar...
ben doğru olabileceğini düşünüyorum şu an bile hala metin2 de çok ticaret dönüyor
diğer eski mmo oyunları yeni oyuncu kazanamazken metin2 oyuncu kazanmaya devam ediyor bu sebepten arka planda GMlerin para kazanmak için item üretip satabileceğini düşünüyorum...
Bir yaşıma daha girdim onun imam olduğunu duymamıştım :KEKWlaugh:
Villa kısmı zaten başlı başına efsane, şimdi işin içine bu detay da girince olay bambaşka bir hal alıyor.
Peki bu söylenti hangi dönem çıkmıştı, hatırlıyor musun?

Yine adını çekmeyeyim ancak bir GM vardı hatta üst yetkiliydi, işinden ayrıldıktan bir süre sonra pvp server açmıştı şaka gibi. Birkaç açıklamasında asla pvp server açmam gibi sözler söylüyordu sonradan açtı.
Para tatlı :D

Bir yaşıma daha girdim onun imam olduğunu duymamıştım :KEKWlaugh:
Villa kısmı zaten başlı başına efsane, şimdi işin içine bu detay da girince olay bambaşka bir hal alıyor.
Peki bu söylenti hangi dönem çıkmıştı, hatırlıyor musun?
abi hatırlamıyorum hangi yıldı ama çok uzak değil yani karantin sonrasıydı sanki daha çok hikaye var üyelerde yazarsa burası nostalji curcunası olur :D

çocukken oyunda tanıştığım arkadaşımın abisi GMydi ve hileden yediğim banımı kaldırmıştı :KEKInsane:
o zaman 1-99du oyun efsun hayaldi bizler için düşünün o dönemlerden bahsediyorum ve o zaman bile varsa bu tarz adam kayırmalar kim bilir neler yapılıyordu daha para karşılığı veya arkadaş ricasıyla...

Yine adını çekmeyeyim ancak bir GM vardı hatta üst yetkiliydi, işinden ayrıldıktan bir süre sonra pvp server açmıştı şaka gibi. Birkaç açıklamasında asla pvp server açmam gibi sözler söylüyordu sonradan açtı.
Para tatlı :D
O olay efsane zaten o dönem baya gündem olmuştu.

çocukken oyunda tanıştığım arkadaşımın abisi GMydi ve hileden yediğim banımı kaldırmıştı :KEKInsane:
o zaman 1-99du oyun efsun hayaldi bizler için düşünün o dönemlerden bahsediyorum ve o zaman bile varsa bu tarz adam kayırmalar kim bilir neler yapılıyordu daha para karşılığı veya arkadaş ricasıyla...
Dediğin gibi bu tarz şeyleri yapan yetkisi varsa daha kim bilir neleri yapabilir. Üstelik işin içine para girince çok farklı yönlere gidebiliyor işler.

Geri
Üst Alt