- Discord
- .aethre.
Konu Sahibi

27 yıldır MMORPG dünyasının en köklü yapımlarından biri olan Ultima Online’da büyük bir değişim yaşanıyor. Oyunun uzun süredir baş yapımcılığını üstlenen Bonnie "Mesanna" Armstrong, görevinden ayrıldığını duyurdu. 1999’dan bu yana tester ve yapımcı rolleriyle oyunda aktif olarak çalışan Armstrong, özellikle Mythic ve Broadsword dönemlerinde oyunun başındaki isimdi.
"Yapımcı olarak görevimden ayrıldığımı bildirmek istiyorum." diye yazdı Armstrong.
"Neden ayrılıyorum merak ediyorsunuzdur. Bugüne kadar Ultima Online'da harika oyuncularla ve inanılmaz derecede yaratıcı insanlarla çalışmak benim için büyük bir şanstı. Ancak artık biraz zaman ayırıp seramda çalışmanın, köpeklerle oynamanın ve eşimle vakit geçirmenin zamanı geldi. Ultima Online’da geçirdiğim 26 yıl, hayatımın en önemli ve en keyifli deneyimlerinden biri oldu. Bu kararı almak kolay değildi, ama benim için en doğrusu bu."
Armstrong tamamen oyundan kopmayacak; müşteri hizmetleri, oyun içi moderasyon ve etkinlik yönetimi ekiplerinde görev almaya devam edecek. Ancak yapımcı koltuğu artık Greg "Kyronix" Havlusch’a emanet edilecek.
"Kyronix, yapımcı olarak yol haritasını çizecek, oyun sistemlerini yönetecek ve içerikleri geliştirecek."
Kyronix de topluluğa hitaben bir açıklama yaptı:
"Britannia'da binlerce saat geçirmiş biri olarak, Ultima Online ekibine katılma fırsatı doğduğunda bunu hemen değerlendirdim. 13 yıldır oyunda etkinlikler ve içerikler üretmek inanılmaz bir deneyim oldu. Bonnie Armstrong’un bana güvenerek bu ekibe dahil etmesi benim için büyük bir onurdu. Onun tutkusu ve bağlılığı oyun dünyasında eşine az rastlanır bir şey. Ultima Online, birçok kişi için özel bir yer ve ben de bu mirası en iyi şekilde korumak için elimden geleni yapacağım."
Oyuncu topluluğu, Armstrong’a veda mesajlarıyla dolup taşarken, bazı oyuncular değişikliği kendi isteklerini dile getirmek için bir fırsat olarak gördü. Ancak en çok güldüren yorumlardan biri "Eşyalarını bana verebilir misin?" sorusu oldu!
Ultima Online için bir çağ sona ererken, yeni dönemde oyunun nasıl evrileceğini hep birlikte göreceğiz!
"Yapımcı olarak görevimden ayrıldığımı bildirmek istiyorum." diye yazdı Armstrong.
"Neden ayrılıyorum merak ediyorsunuzdur. Bugüne kadar Ultima Online'da harika oyuncularla ve inanılmaz derecede yaratıcı insanlarla çalışmak benim için büyük bir şanstı. Ancak artık biraz zaman ayırıp seramda çalışmanın, köpeklerle oynamanın ve eşimle vakit geçirmenin zamanı geldi. Ultima Online’da geçirdiğim 26 yıl, hayatımın en önemli ve en keyifli deneyimlerinden biri oldu. Bu kararı almak kolay değildi, ama benim için en doğrusu bu."
Armstrong tamamen oyundan kopmayacak; müşteri hizmetleri, oyun içi moderasyon ve etkinlik yönetimi ekiplerinde görev almaya devam edecek. Ancak yapımcı koltuğu artık Greg "Kyronix" Havlusch’a emanet edilecek.
Yeni Lider: Kyronix
Yeni yapımcı Kyronix, 2008’den bu yana Ultima Online ekibinde yer alıyor. Oyuna Etkinlik Moderatörü (EM) olarak katıldı ve zaman içinde tasarımcı pozisyonuna yükseldi. Bonnie Armstrong, onun hakkında şu sözleri kullandı:"Kyronix, yapımcı olarak yol haritasını çizecek, oyun sistemlerini yönetecek ve içerikleri geliştirecek."
Kyronix de topluluğa hitaben bir açıklama yaptı:
"Britannia'da binlerce saat geçirmiş biri olarak, Ultima Online ekibine katılma fırsatı doğduğunda bunu hemen değerlendirdim. 13 yıldır oyunda etkinlikler ve içerikler üretmek inanılmaz bir deneyim oldu. Bonnie Armstrong’un bana güvenerek bu ekibe dahil etmesi benim için büyük bir onurdu. Onun tutkusu ve bağlılığı oyun dünyasında eşine az rastlanır bir şey. Ultima Online, birçok kişi için özel bir yer ve ben de bu mirası en iyi şekilde korumak için elimden geleni yapacağım."
Ultima Online’da Yeni Bir Dönem Başlıyor
Bu değişikliğin, BioWare’in son dönemdeki çalkantılarıyla bir ilgisi olup olmadığı ise henüz net değil. Hatırlanacağı üzere Ultima Online, Dark Age of Camelot ve Star Wars: The Old Republic, EA’in BioWare/Mythic kanadından ayrılarak Broadsword tarafından yönetilmeye başlamıştı.Oyuncu topluluğu, Armstrong’a veda mesajlarıyla dolup taşarken, bazı oyuncular değişikliği kendi isteklerini dile getirmek için bir fırsat olarak gördü. Ancak en çok güldüren yorumlardan biri "Eşyalarını bana verebilir misin?" sorusu oldu!
Ultima Online için bir çağ sona ererken, yeni dönemde oyunun nasıl evrileceğini hep birlikte göreceğiz!