Soru V2369 ile ilgili main bar içine yeni bir özellik ekleme

ibraaraci

Level 1
Konular
1
GG Coin
107
Ticaret Değeri - 0%
0   0   0
arkadaslar. uif dosylarını editleyip. oyun içindeki alt bar a bi tane buton ekledim. ama bu butonu server tarafına bağlantısını bi türlü kuramadım. yardımcı olacak bir babayiğit arıyorum.

UIF sadece görsel katman önce client tarafında event üretmek gerekiyor.

Client source'un varsa eklediğin butonun Control ID al sonra Client'ta UY işlemlerinin yakalandığı yere gir (oncommand veya commandhandler ne kullanıyorsan) orada aşağıdaki kodları yerleştirmen gerekecek.
Kod:
if (nID == BTN_YENI_OZELLIK)
{
    Send(Packet(OPCODE_YENI_OZELLIK));
}

Bu kodun anlamı Bu ID'ye tıklandıysa, servera paket yolla.

Client paket yolladıktan sonra serverda yakalamak lazım.
Packet handler'a gir > opcode'u case olarak ekle ardından ne yapılmasını istiyorsan o kodları girmen gerekecek.
Örnek:
Kod:
case OPCODE_YENI_OZELLIK:
    // teleport mu panel mi artık ne hedefliyorsan
    break;

Client source yoksa ne yapabilirsin ?
Tek yapabileceğin şey mevcut bir butonun ID'sini kullanmak olur. O butonun gönderdiği packet'i server'da değiştirerek istediğini elde edersin.
Ama bu şekilde başka sistemler bozulabilir beklenmedik buglar çıkabilir ortaya.

Client source yoksa var olan bir sistem üstünden ekle event pus genie vs. ya da uğraşmaya değmez

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Başarılar :DuckHowdy:

değerli bilgileriniz için teşekkür ederim hocam. diğer forumlardan sizi farklı kılan şey sizin en ince ayrıntısına kadar konuya açıklık getirmenizdir. bunun için özel bir teşekkür ediyorum sizlere.elimde olan dosyaları sizlere gönderiyorum. client source yok. ama launcher source var. bu dosya ile dediğiniz şeyler çözülür mü?
yada bana verebileceğiniz bir client source var mı. teşekkür ederim...
1769785652809.png

Rica ederim elimden geldiğince destek vermeye çalışıyorum.
Launcher oyun başlatır patch kontrolü vs. yapar o yüzden bir işimize yaramaz senin durumunda.
Elimde client source bulunmuyor sana uygun ve internette bulunanlarda %90 eksik hatalı ya da başka versiyondan kırpma olur eğer imkan varsa güvendiğin bir developerdan ücreti karşılığında temin et.

Şu an yapabileceğin tek şey mevcut sistemlerin var olan butonunu tekrardan yapılandırmak olabilir.

Konuyu Görüntüleyenler

Geri
Üst Alt