İtem Önizleme Sorunu

tatdirivalke

Level 1
Konular
1
GG Coin
53
Ticaret Değeri - 0%
0   0   0
Discord
tatdirivalke
Merhaba, itemlerde gözükme sorunu var misalen savaşçı karakterindeyken level 5 te olduğumu varsayalım, level 20 zırhlar envanterde gözüküyor ama içeriği item ismi vs yazmıyor onun dışında savaşçı diğer karakterlerin item isimlerini göremiyor veya diğer karakterler birbirinin item isimlerini göremiyor sadece o itemin özelliklerine sahipsen itemi özelliklerini ve ismini görüntüleyebiliyorsun bunun ile ilgili bilgisi olan varmı veya yardımcı olabilicek birisi?

Locale_tr içerisinde item_name veya item_desc üzerinde oynamalar yaptınız mı? Ya da bulunmayan bir dosya var mı ismini verdiğim dosyalardan ?

item name diye bir dosya yok ben değişiklik yapmadım dosyalarda Martysama 5.4 üzerinden geliştirilmiş files, item_desc paylaştım, desteğiniz için teşekkürler.

Ekli dosyalar

• itemdesc.txt
    261.4 KB · Görüntüleme: 0
Rica ederim umarım sorununuzu çözebiliriz.
item_name dosyası olmadığı için item eşyalarının isimleri gözükmüyordur diye düşünüyorum. Başka dosyadan item_name dosyasını indirin ve item_decs'in bulunduğu klasöre atın.

1746460547288.png

başka bir files tan item_name dosyasını aldım, benim files a attım local tekrar packledim malesef sonuç aynı görseldeki gibi :(

item_proto'da itemlerin hepsi bulunuyor mu kontrol edin.
Ayrıca item_desc'de ve item_proto'da item kodları 1 tane mi kontrol edin. Yoksa bir itemin birden fazla kodları mı bulunuyor?

Tek item üzerinde yaşanan bu sorunu şu şekilde çözüme ulaştırmışlar. Hatalı item Olta.

Kod:
Hatalı:
TOOLTIP_FISHINGROD_EXP Puanlar %d / %

Çözüm:
TOOLTIP_FISHINGROD_EXP Puanlar %d / %d

Kontrol ettim tüm itemler tek koddan oluşuyor. Benim tek item aslında sorun bi karakter o itemin özelliklerine sahip değilse itemi görüntüleyemiyor.

Ekli dosyalar

• item_proto.rar
    219.5 KB · Görüntüleme: 0
Olası hata kaynaklarını aşağıya sıralıyorum. Umarım bunlardan biri seni çözüme ulaştırır:

Item protosunun (item_proto / item_list) bozuk veya eksik olması
  • item_proto dosyan (SQL veya client-side XML/TXT) hatalı olabilir. İtemlerin locale isimleri tanımlanmamışsa isim gözükmez.
  • Sunucu tarafında item_proto ile client tarafındaki item_proto / item_list eşleşmiyorsa da bu durum olur.

Locale dosyaları eksik veya hatalı olabilir
  • locale_string.txt ya da locale_game.txt gibi dosyalarda item isimleri tanımlı değilse client gösteremez.
  • Özellikle locale_string.txt içindeki "ITEM_NAME_%d" gibi girdilerin eksik olması görünmezliğe sebep olur.

Çeviri dosyaları bozuk olabilir
  • uiscript dosyalarındaki itemtooltip.py veya locale/xx/ui/itemdesc.txt dosyaları bozuk olabilir.

Client pack dosyaları bozuk ya da güncel olmayabilir
  • Oyuncuların clienti güncel değilse ya da pack dosyaları hatalıysa item verileri çekilemez.
  • Özellikle .epk/.eix dosyalarının doğru şekilde rebuild edilmesi gerekir (örn. pack/item_proto.epk).

Sunucuya yapılan bir güncelleme sonrası sorun oluşmuş olabilir
  • Sorun, yaptığın bir değişiklikten sonra başladıysa geri dönüp hangi dosyaları değiştirdiğini kontrol etmeni öneririm. Gerekirse önceki haline döndürerek test yapabilirsin.

Eğer sorunu çözebilirsen, buraya çözüm yolunu da yazarsan aynı problemi yaşayan başkalarına da yardımcı olabilirsin.
Kolaylıklar dilerim.

Geri
Üst Alt